Boeken

MaakvandetelefoonjevriendMaak van de telefoon je vriend

Succesvol acquireren voor verkopers en ondernemers

Acquisitie is niet ieders hobby. En koude acquisitie al helemaal niet. Menig verkoper, ondernemer of zzp’er kan zich er pas toe zetten als er echt geen alternatief is. Sommigen beweren zelfs dat koud bellen een achterhaalde methode is in deze tijd van netwerkborrels en sociale media.

Niets is echter minder waar. Terwijl jij jezelf een slag in de rondte netwerkt, zijn je concurrenten bezig waardevolle verkoopgesprekken af te ronden.

Telefonische acquisitie is een bijzonder effectieve en efficiënte manier om nieuwe business te genereren. Je kunt het zelfs (schrik niet) leuk gaan vinden! Het is dan wel cruciaal dat jij je goed voorbereidt en een aantal basale regels volgt. Veel ingesleten gewoonten werken averechts, terwijl sommige minder bekende technieken juist veel effect kunnen sorteren.

Ervaren verkooptrainer Michel Hoetmer maakt in dit no-nonsense boek duidelijk wat werkt en wat niet, en waarom. Stap voor stap leidt hij je door het acquisitieproces, waarbij onderweg ruimte is voor veel voorbeelden, oefeningen, tips & trucs en do’s & don’ts. Als je de lessen uit dit boek serieus neemt, zal je merken dat koude acquisitie je veel meer oplevert dan je nu denkt. Aan de slag!

Meer weten en bestellen via Managementboek.nl


SluitdedealSluit de deal!

Slimme verkoopgesprekken voeren en meer orders scoren

Ze zeggen wel eens ‘always be closing’. Is het verstandig dit verkoop-abc’tje toe te passen? Het antwoord zal je verbazen. In dit boek lees je alles over wat de beste manier is om instemming van de klant te krijgen en orders af te sluiten.

Uiteraard vind je nog veel meer tips en adviezen in dit compacte boek. Je leert onder andere 15 afsluittechnieken die elke verkoper hoort te weten en moet kunnen toepassen. Kortom: slimme verkoopgesprekken voeren en meer orders scoren!

Meer weten en bestellen via Managementboek.nl


slimonderhandelenSlim onderhandelen over prijzen

Ontdek de geheimen van succesvolle onderhandelaars

Hakketakken klanten steeds vaker over jouw prijzen? Loop je deals mis omdat klanten vinden dat je te duur bent? Dan is dit praktische boek de oplossing voor het probleem. In dit verkoopboek leer je hoe je gehakketak over prijzen kunt voorkomen. Gaat de klant toch onderhandelen? Dan vind je in dit praktische boek talloze slimme onderhandelingstactieken en trucs. Daardoor haal je meer deals binnen tegen hogere marges!

Je leert hoe je het verkoopgesprek opbouwt en op het juiste moment jouw prijs presenteert. Tja… en als ze dan toch moeilijk gaan doen, dan vind je talloze slimme tips, trucs en oplossingen. Kortom: ontdek de geheimen van succesvolle onderhandelaars!

Meer weten en bestellen via Managementboek.nl


OmgaanmetbezwarenOmgaan met bezwaren en tegenwerpingen

Praktische tips en adviezen voor het wegnemen van bezwaren

Bezwaren en tegenwerpingen lijken onverbrekelijk verbonden met het voeren van verkoopgesprekken. Moet u dan blij zijn met bezwaren? Nou, nee. Het zijn lastige obstakels die een succesvolle afsluiting van de verkoop in de weg staan.

Gelukkig kunt u heel veel problemen voorkomen door de dingen net ietsje anders aan te pakken. Loopt u er desondanks toch tegenaan? Dan biedt dit boek een in de praktijk bewezen systeem om er effectief mee om te gaan.

Dat is lang niet alles. U vindt nog er veel meer tips en adviezen. U smoort protesten tegen uw prijs in de kiem en leidt de klant soepel richting de deal.
Kortom: u leert heel veel praktische verkooptechnieken en hoe u meer orders binnenhaalt. Met een handige checklist.

Meer weten en bestellen via Managementboek.nl